torsdag 10 februari 2011

Mitt blogginlägg är roligare än deltävlingen i Göteborg #mel2011

Eftersom Showslinkan nr 1(?(är hon verkligen nummer 1 eller kan hon vara nummer 1½?)) redan har kommenterat alla bidrag behöver jag kanske inte göra det också, tänkte jag i en svag stund av sinnesförvirring men sedan tog jag mitt förnuft till fånga för vad vet HON om denna festival? Denna folkfest som vi egentligen firar till minnet av när Oden själv brast ut i sång i Valhall.

Hur som helst så här ser startfältet ut och detta tycker självaste Gretchen (Nej, Tasso Stafilidis jag heter inte Greeeeetchen) om veckans bidrag.

7 days and 7 nights med Brolle
Tillåt mig småle så att öronen sitter som rosetter i mungiporna. Jag hade nog hellre sett en riktig Elvisimitatör typ Jerry Williams men då med en annan låt och lite roligare kläder. Käre spann vatten vad detta var förutsägbart. Gör om, gör rätt. Den här kommer dock att gå vidare för inte en tonårsmus är torr när denne norrländske charmör går av scenen och det är ju de som röstar.

Brolle
My Heart is refusing me med Loreen
Jag har ingen aning om vem människan är men jag kände genast igen henne även om det tog ett tag att komma på i vilket sammanhang men sedan slog det mig. Det är ju tanten som ligger på knä på Avenyn och ber om pengar. Krum rygg och ser ut att må väldigt dåligt. Låten är något jag skulle kunna lyssna på när jag åker buss i Norrland. När man åker långa sträckor vill man ha lite uptempo dansmusik som är entonigt och lite melankoliskt gnälligt. Jag tror att hon hade tjänat på att kalla sig Loredana.

Ge mig en spanjor med Babsan
Jag vill först börja med att säga att jag alltid haft väldigt svårt för män i kvinnokläder. Jag vet inte varför men visst är det något sjukt med vuxna karlar som struttar runt och fjollar sig. Låten och numret kändes oerhört gammaldax men inte retro på något bra vis. Om det här vill smiska After Dark på fingrarna får det nog tänka om. La Dolce Vita sjöngs på dagis och i skolor. Babsans låt kommer sjungas med felaktig melodi och text på ålderdomshemmen.

Vaken i en dröm - Elisabeth Andreasson
Det här är mäktigt, nordiskt och tonsäkert så det förslår. Bettan känns alltid äkta och behöver vare sig cup cakes, peruk eller grön piké för att vara fantastisk. Tankarna går till Sissel fast med ett skönt personligt djup. Om inte hon går vidare så kan hon och jag spela singstar.

Elisabeth Andreasson
I'm in love med Sanna Nielsen
Jag har länge fått höra att jag är en snyggare version av Sanna Nielsen vilket inte är så svårt för mig. Låten är riktigt trallvänlig och flickan kan sjunga så det står härliga till men det saknas något och det är personlighet. Det hade inte gjort ångot om hon var en riktig diva med massa konstiga krav eller lite som Tommy Körberg som dissar nästan alla andra sångare lika ljudligt som Bert Karlsson släpper sig i TV. Hon kommer gå vidare.

Oh my God med The Moniker
Detta låter precis som tysklands bidrag från 1975-1992 varje år och ompaompasclager ligger mig inte varmt om varken fram eller bakstjärten. Mina tankar går till barnprogrammet där bl a Claire Wikholm, Margareta Krook och Ernst-Hugo Järegård ligger och myser i en hög i färgglada plyschkläder. Men det blir nästan kul för att det är så tacky.Elektrisk med Anniela
Det här är lite roligare. Hon är cool på något sätt och låten är inte fel. jag har redan börjat nynna på den... Nej vänta det var visst Electric med Leila K. Jag tror att låten hade vunnit på att ha engelsk text. Det blir lite sommarland över den med svensk text men om man accepterar det faktum att vi är i Sverige så är det inte dumt.

Like Suicide - Christian Walz
Den här låten får det att pirra till lite. Den är inte spännande men den är lite annorlunda. Egentligen är den inte alls annorlunda men den känns lite udda på något sätt som jag inte kan förklara. Jag kan för Tandfen inte heller bestämma mig om det är bra eller dåligt. Han skulle gärna få krypa ner under en filt i soffan en skön bakis söndag framför en film eller tre men mer än så blir det inte.

Christian Walz
Efter att ha lyssnat lite så här i förhand så är det svårt att säga hur det blir i helgen. Vad som helst kan hända men mitt enda intryck är att detta känns som en blek deltävling.

/Gretchen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar