tisdag 8 februari 2011

Dag 23 – Mitt hem

Om det är något i hela världen jag skäms för är det mitt hem. Har jag bra smak gällande inredning? - Jamenvisst. Är jag kreativ och har idéer om vad man skulle göra i hemmet? - Flera varje dag! Bor jag så fint som jag vill? -Inte på långa vägar i närheten. När jag flyttade ut till min våning på någorlunda centrala Hisingen var det för att jag och min dåvarande pojkvän Mattias behövde komma bort från hur vi bodde innan. Vi var ett par med varsin bästa kompis som delade en 3:a. Det var lite för täta relationer för att det skulle funka så vi fixade en 4:a själva och där bor jag än. Från början var den fruktansvärd omen jävligt billig och det första vi gjorde var att måla om i hiskeligt bjärta färger. Det var limegrönt, knallgult, kornblått, lila, vinrött och en Gaultiérblå färg i badrummet. Kul, kitch och klatchigt skulle man kunna säga. Inte så roligt efter ett tag så nu är det mycket vitt, ett par fondväggar och lite grått men fint - det är det inte. Jag har som bekant 2 katter som fullständigt avgudar att klösa på soffan så den ser fruktansvärd ut och jag känner att jag inte vill köpa ny förrän de inte längre spinner bland oss. Vad man kan göra är att hålla koll på blocket och i många fall hämta möbler gratis. Varför gör jag inte det?? En av anledningarna kan vara att jag länge känt att en 4:a är alldeles för stor för mig. Jag borde hitta mig en 2:a istället men det ska ju göras också och därför har jag liksom inte tagit tag i hur jag bor nu men i takt med att alla mina vänner bor fantastiska fint så vill jag också ha det så, eller är det något som vi superstjärnor inte skall ha rätt till?

Jennys Pärlvägg
I köket har jag en idé om att måla mitt massiva runda furubord knallorange men man ska ju få tummen ur också. Mina älsklingar Jenny och Frida har fått dille på att göra pärlplattor som de  täcker väggarna hemma med och det är hur coolt som helst. Det vill jag också ha i köket.

Min hall ser ut som ett dödens väntrum, sovrummet är vita väggar och en säng och en skitful byrå från -82.
Sovrum
Hall eller...
dödens väntrum?
Kalt är det i allafall.
Badrum
Bättre om bordet blir orange och med en pärlvägg?
Gasspis med fult blått kakel. Under "metallremsan" gömmer sig blommönster...
TV..
Bokhylla i vardagsrum
Ful soffa dränkt i täckande ting, Lamporna är det coolaste jag har.
Vad är då meningen med detta blogginlägg? Jo om du kommer på bra och apbilliga idéer på hur jag kan få det mer personligt och fräsigt hemma så tas det emot med stor tacksamhet. Har du möbler som ska kastas, hör med mig innan om jag vill ha dem. Alla tips är bra för jag vill börja trivas snart dock är budgeten obefintlig.

5 kommentarer:

 1. du menar att du ändrat på vår originalinredning? kalle anka-tidning goes acid house trodde jag aldrig kunde gå out of style...

  SvaraRadera
 2. + du borde göra nåt med torkrummet. alldeles för konstigt för att gå obemärkt förbi. :)

  SvaraRadera
 3. Det är aldrig fel med Kalle Anka/acid inredning men jag orkade inte riktigt. Har du några förslag till torkrummet så är det välkommet

  SvaraRadera
 4. alphydda-styling på torkrummet. joddel och gökurseffekter när man sticker ut huvet genom luckan på möra.

  SvaraRadera
 5. hade luckorna funnits kvar så... det är fönster numera

  SvaraRadera