onsdag 5 januari 2011

Årskrönika 2010

Så här kring årsskiftet är det lätt att blicka tillbaka och kika på det gångna året och försöka minnas vad som hänt av både bra och illa karaktär. Så här kommer en återblick på världens bästa år hittills som jag skriver om:

Januari var kallt och mörkt och vitt på samma gång. Det första som hände var jobbet jag och Jens gjorde i Vara utanför vara kulturhus på trettondagskonserten. Vi blåste eld i 16 minusgrader och jag fick lunginflammation så att jag var tvungen att vänta en vecka med min praktik på Kulturkalaset. Sedan började jag som sagt min praktik med Kulturkalaset på Göteborg & Co. Trivdes från första början och trodde att det var början till något stort. Började träna för Ran på Dansforum. Jazz 2 gånger i veckan - kul men jobbigt. Måste ta upp det igen!

Februari är för mig en mellanmånad. Sakta men säkert satt jag mig in i arbetet på Göteborg & Co. Jag var visst host till Nöjesguidens Göteborgspris tillsammans med Peter Apelgren på Trädgår'n. Var som vanligt lika roligt.

Mars började med en tur upp till Vilhelmina, där det skulle showas och partas med underbara norrlänningar. Har alltid haft superkul när jag jobbat i Norrland och vill snart tillbaka. Dessutom fyllde jag i vanlig ordning år. Det blev 27 denna gången med. Helt fantastiskt konstigt att vissa aldrig blir äldre. 14 mars är datumet för er som vill börja spara till presenter..

Med Jens i Vilhelmina
I April började man äntligen märka av att våren var i antågande. Riktigt hur minns jag inte men det var säkert aningens varmare än innan. Det repades en hel del med Tranzmission inför en fantastisk show på Queer, Park Lane. Det var kul att jobba med andra och byta idéer även om jag i slutändan trivs bäst själv men en eller 13 inoljade hunks i min närhet. Varför dela när man inte måste? Ordnade även en liten rundresa i västra götalandsregionen för att stärka samarbetsbanden med  kulturkalaset och det blev en given succé. Inte helt obegåvad med andra ord.

På Park Lane med Tranzmission
Maj var den första månaden då allt hände. Gjorde en barndansföreställning i Kungälv för min underbara skolkamrat från gymnasiet, Sofia Persson. Jag skulle vara Häxan Surtant och så här i efterhand är jag arg att jag inte lät någon filma det. Det var ju hur kul som helst!  Sedan kom HBT-festivalen som en käftsmäll och jag hade fullt upp där. Först var det eldblåsning under invigningen, vilket vi strax ska återkomma till. på festen hängde jag med underbara Markus Gisslén och hans oerhört stilige man Fredrik Fisher och efter att Markus DJ:at begav vi oss till Beebar där festen fortsatte. Dagen efter vaknade jag med ryggont men skulle ha 2 shower på Casino Cosmopol så det var bara att leta upp en naprapat och köra på. Showen gick brilliant men mig gick det värre för. Sov inget den natten och kunde knappt andas. Ringde sjukvårdsupplysningen som skickade ambulans. Det visade sig att jag hade fått en dubbelsidig kemisk lunginflammation från eldblåsandet. Tänk att jag showat med det - det är nog inte många som skulle klarat av. Åkte in och ut på Sahlgrenska under en period av 2-3 veckor innan jag sågs tillräckligt frisk för att komma tillbaka till jobbet. Det var en pärs.
Som Häxan Surtant
I Juni skulle programmet för kulturkalaset göras färdigt och släppas på webben. Vi satt och jobbade i ett program som inte var avsett för detta så frustrationen på jobbet var hög. Jag fick ett jobb som konferencier på Vetenskapsfestivalens Seamhack vilket faktiskt har ändrat mitt liv. Nu jobbar jag ju mer med sådana uppdrag än med show. Tack Lisa Brunnström för förtroendet och tack alla underbara på Vetenskapsfestivalen - ni är vanvettigt rara.
Seamhack i Nordstan
Juli började jag som Pamela Andersson på Gay Watch Party på Park Lane och fick celebert nesök av min Kollega Jonas Arlmark med vänner. Kvällen lever vidare genom dessa fantastiska bilder:

Kärlek i Bay Watch-tappning
Till varenda flatas glädje inom en radie av 200 mil kom Pink till Göteborg i Juli och jag uppträdde med en kort pinkshow på SagabarGamla Ullevi. Tack Malena och Sofia för det. tack även Jörgen för att du fixade mina hår och gjorde smink. Det var här Gretchen skapades på allvar. Mer smink, mer hår, mer personlighet och mer självgodhet.
Pink på Gamla Ullevi
Så är vi då framme i Augusti som på något sätt domineras av Göteborgs Kulturkalas för mig. Som platschef i bältesspännarparken och Sponsoransvarig hade jag fullt upp med alltifrån att ta emot bodar och se till att tält reses och scener byggs till att välkomna sponsorer och matförsäljare till att agera ungdomsledare för värdarna. Det var långa intensiva dagar som lärde mig oerhört mycket om evenemang, organisationer, relationer och mig själv. Tack till alla som jobbar med kalaset men främst vill jag tack Maja, Josefin, Sofia, Anna och Karin - I loves you forever! Efter kalaset tog min anställning på Göteborg och Co. slut, men annat väntade.

September är en skön månad. I år var jag på besök hos Jörgen i Stockholm under en skön vecka. Sedan var det hem och vara värdinna i Nordstan för årets andra Seamhack. Här fick Christer Fuglesang den stora äran att få träffa mig och det måste lämnat avtryck. Det var en kul dag med många sköna möten. Det var även här jag blev med inneboende i form av en Christian. Oerhört enkel kille att bo med.


Oktober inleddes med modevisning i Kungälv utanför The Body Shop och Goopy by Spot. Vilken underbar kväll det var! Älskar att hålla i tävlingar och gå på catwalks. Tack Kicki och Anneli för en magisk kväll. Veckan efter var det dags för reklambyrån Essoell att få storfrämmat till sin invigning. Här lärde sig Gretchen att Champagne skall intas i måttliga mängder. Helt grym fest och jag älskar er alla! Det var även Mingel på Queer Black party och som vanligt hade Henkan och Fia ordnat en grym fest på Park Lane.

Konferencier på The Body Shop och Goopy by Spot i Kungälv
Mingel på Essoell
 I November fyllde Gretas 13 år vilket firades med show av mig på scen och varenda druga av rang var där. Det var en bra kväll. Tack Aslan, Bitter och Krizz för allt. Även denna månad syntes jag på Queer vilket alltid är lika roligt. Så många underbara människor på samma ställe. Dagen innan Queer var det Inflyttningsfest för Meetmasters och här hade hela Göteborgs eventliga bjudits in. Jag fastnade med Patrick Ekwall och diskuterade gamla minnen. Träffade även min ungdomskärlek öven en kopp kaffe på centralen. Shit vad det var som att vara 19 igen på alla sätt. Puss darling!

Queer
December är som alltid festernas månad. För första gången på 1 miljard år sjöng jag live inför publik på festen för XL-Bygg i Infracity, Stockholm. Tack Pia, Malin, Jens, Magnus bäcklund och alla andra för en lysande dag. Det gick hur bra som helst och jag hade jättekul. Tack även Mattias från Meetmasters för att du inte bara är snygg utan för att du  är kul att hänga med också! Stannade kvar ett par dagar med Jörgen och lekte. Då skapades Hilde - denna något efterblivna men underbart levnadsglada tjej. Hem till Göteborg för att inviga Lagerhuset och hålla ihop den kvällen. Det var en skön blandning av allt och Jag måste tacka Anna Brorson för detta uppdraget. Sedan var det tillbaka till Stockholm för att ordna Luciatåg med cheferna på Schwartzkopf Professional och sedan hosta Henkels julfest med min älskade Jörgen! Vilken skön tillställning det var. Tack Kenneth för trevligt julhångel. Tillbaka i Göteborg för att leda Göteborg & Co's Julfest på Världskulturmuseet. En trevlig kväll med massa vänner. Sedan var det Jul och som vanligt firades den i Kungälv med icke utvalda föräldrar och Juldagen slutade med utgång av bibliska mått.

Lucia på Henkel
40-tal inför XL-Byggfesten

Nyår hemma hos Jenny med Frida och Gunilla var en höjdare som mången medverkande kommer att tala om i åratal. jag nämner inte mer men önskar ett mer fartfyllt och spännande 2011. puss och kram mina minigretchar!

Tack för i år!
PS ett underbart tack till alla som hjälpt mig med olika under året. Jag har säkert glömt någon men bli inte ledsen för det. Du finns i mitt hjärta ändå. here Goes: Jenny Dalnäs-Orrmyr och Jörgen Sollerberg - ni hamnar på delad förstaplats. Christoffer, Lena, David,  Jossan, Therese, Henkan, Karin, Kemal, Mia, Fia, Anna, Markus, Tasso, Lisa, Annika, Anton, MJ, Sofia, Aslan, Mikael, Nima, Ran, Ville, Karolina, Christian, Jonas, Jens, Louise, Alex, Krizz, Micke, Anna, Dennis, Ola & massa fler! I Loves you all och framförallt Jonas (säger inte vem av alla Jonas jag känner)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar